OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD SUBS.VELDWEZELT - REAL NOORDERWIJK S  1-8 (0-3)

DATUM 09-11-2016

DOELPUNTEN 2x Kherouach, 2x El Attabi, Vivijs, El Kharroubi, Moussaoui en El Merboh

VERSLAG Noorderwijk mocht woensdag in het kader van de beker naar het verre Veldwezelt. Een eerste provincialer die daar op de derde plaats staat. Normaal mochten de jongens van coach Gessner daar zonder problemen van terugkeren. Real dat het nog altijd zonder Salhi, Salah, Ajouaou en Bouyakoubi moest doen trouwens maar de jonkies Vivijs, Oucheikh, El Merboh en Haddouch zo dan weer speelgelegenheid kon geven.

De wedstrijd begon en de bezoekers doen wat ze moeten doen. Ze zetten de thuisploeg stevig onder druk en na een paar mooie aanvallen is het al raak. 0-1 via El Kharroubi. Real Noorderwijk laat er geen twijfel over bestaan en duwt door. In de derde minuut mag Kherouach de 0-2 op het scorebord zetten. De bezoekende doelman moet dan even zijn kunnen tonen op een mooi schot en hield zo zijn netten proper. Noorderwijk dat zeer veel mogelijkheden krijgt scoort in de 16’ via een bedrijvige El Attabi de 0-3. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

Tweede helft eenzelfde spelbeeld. De thuisploeg moest de wet van de sterkste ondergaan en Real probeerde de toeschouwers waar voor hun geld te geven. 35’ Een knappe aanval opgezet door Vivijs in samenspel met El Attabi en deze jonge Vivijs schiet mooi de 0-4 binnen. Een minuut later volgt de knapste goal van de avond. Moussaoui stift de bal over de thuisverdediging en de topscoorder van Real El Attabi neemt de bal in één tijd op zijn voet en lobt hem over de thuisdoelman die kansloos toekijkt. 0-5. De thuisploeg kon dan hun eer reddende doelpunt scoren in de 39’. 1-5. Moussaoui scoort de 1-6 met een hard schot in de 42’. Coach Gessner geeft alle jonkies speelgelegenheid en zo komt Haddouch en El Merboh ook in het team. Noorderwijk drijft de score nog verder op en Kherouach scoort 1-7 in minuut 43. In de laatste minuut scoort El Merboh met een subliem hakballetje de 1-8. Dit werd de eindstand na een mooie wedstrijd.

Real gaat een ronde verder en ontmoet daar ZVK Eisden S dat een tweede nationaler Los Leones Lummen versloeg. Zeker niet te onderschatten dus. Even genieten en dan terug focus op de competitie. Real mag zich dan gaan opmaken voor een zeer zware competitiewedstrijd op 18/11 in Hasselt.